سولانا به عنوان یک بلاکچین پشتیبانی از برنامه های غیر متمرکز در مقیاسی بزرگ فعالیت می کند. این بلاکچین دارای توان50 هزار عملیات در ثانیه و 400  میلی ثانیه زمان بلاک است.

همانطور که می دانید تعداد کاربران به واسطه رشد برنامه های غیر متمرکز افزایش یافته است. این رشد صعودی دپ ها در چند سال اخیر باعث شده است تمام امور مالی غیر متمرکز و سایر برنامه ها از جمله تمام بازی ها بر روی پلتفرم بلاکچین اجرا شود. در واقع اپلیکشن های غیر متمرکز اصلی ترین استفاده کنندگان تکنولوژی بلاکچین حساب می شوند ، ولی از آنجا که تمام این دپ ها بر روی اتریوم اجرا می شوند ، این شبکه با مشکل شلوغی و هزینه های بالای معاملات روبرو شده است.

به همین دلیل این رمز ارز در سال 2017 وارد این کارزار شده است تا در برابر مشکلاتی که اتریوم با آن روبرو است ، مقابله کند.

سولانا چیست؟

سولانا چیست؟

امروزه سولانا به این دلیل که از سرعت بالا و هزینه های تراکنش پایین برخوردار است, به عنوان رقیبی برای اتریوم شناخته می شود. اگرچه سولانا از شمار زیادی برنامه های غیر متمرکز پشتیبانی میکند اما به هیچ عنوان دچار کاهش سرعت و یا حتی هزینه های بالا نمی شود.

از بزرگترین مشکلات بلاکچین ها می توان قدرت مقیاس پذیری آنها را نام برد و از آنجا که طراحی سولانا از صفر شروع شده است، قادر است نزدیک به 50هزار معامله را در ثانیه انجام دهد و تایید معاملات در کمتر از چند ثانیه، سولانا را به عنوان یک بلاکچین ایده آل در امور مالی و ترید مطرح کرده است. زیرا تریدر ها نیازمند کمترین زمان در ترید می باشند.

یکی از موضوعاتی که مجموعه ی ما بصورت تخصصی در آن فعالیت دارد آموزش ترید می باشد ، که شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

سولانا توانست این سرعت شگفت انگیز را با حل مشکلات زمان ردیابی بلاکچین و برچسب زنی زمان به وسیله مکانیزم گواه بر تاریخچه ، رفع کند. این مکانیزم گواه بر تاریخچه با تنظیم زمان های افراد درون شبکه، باعث می شود همه با هم در یک توافق قرار گیرند. ایده ی اصلی ایجاد سولانا، نظر بسیاری از شرکت های مهم از جمله FTX exchange را به خود جلب کرده است.

تفاوت سولانا با اتریوم

تفاوت سولانا با اتریوم

مهم ترین تفاوت این دو در حل مشکلات مربوط به قدرت مقیاس پذیری آنها است. سولانا با تقویت سرعت شبکه و ارتباط میان گره ها توانسته به صورت پر سرعت طراحی شود. از فواید مقیاس پذیری می توان به به ازبین نرفتن ارتباط میان قرارداد های هوشمند را نام برد.

 

توکن SOL

سولانا نیز مانند تمام بلاکچین های دیگر دارای توکن بومی به نام SOL است که تمامی هزینه های ناشی از معاملات و قرارداد های هوشمند در شبکه به وسیله ی SOL پرداخت می شود.

می توان برای امنیت شبکه توکن SOL را استیک کرد .فرد استیک کننده در ازای این کاری مقداری از تورم رابه عنوان پاداش دریافت می کند. همچنین از این توکن برای فرایند حاکمیت بر روی زنجیره استفاده کرد.

امروزه به دلیل محبوبیت بالای این توکن در بیشتر صرافی ها عرضه می شود. مثل صرافی های مشهور: بایننس ، بیتفینکس،کوکوین، بیتهامپ و……

بهترین کیف پول ها سخت افزاری که می توان برای توکن سولانا استفاده کرد لجر و ترزور هستند.

آینده

سوالانا در طی 10سال گذشته توانسته رشدی صعودی در صنعت رمز ارز ها داشته باشد و به عنوان رقیبی جدی در برابر اتریوم و کاردانو ظاهر شود. همچنین توانسته بسیاری از مشکلات سنتی بلاکچین ها را حل کند و یک ساختار جدید در تایید تراکنش ها ارائه دهد و با این عملکرد می توان انتظار توسعه بیشتر در آینده را داشت. اگرچه این رمز ارز در سال 2017 شروع به کار کرد ولی از مارس 2021 در نسخه ی اصلی شبکه ی بتای خود قرار گرفته است  و هیچ  زمان مشخصی برای اتمام آن وجود ندارد.

و همچنین اختصاص 5 صندوق رمز ارز 20 میلیون دلاری در چین برای توسعه ی پروژه های سولانا، باعث جایگاه جهانی سولانا در جهان شده است.

برنامه‌نویسی در بلاکچین سولانا

برنامه‌نویسی در بلاکچین سولانا

با پشتیبانی سولانا از قرارداد های هوشمند، به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا برنامه های غیر متمرکز خود را درون شبکه بنویسند. یعنی تمام پلتفرم های مخصوص وام دهی و بازار های NFT را می توان روی شبکه سولانا اجرا کرد.

زبان برنامه نویسی سولانا با اتریوم کاملا متفاوت است. در این رمز ارز ، زبان برنامه نویسی RUST است.  RUSTدر واقع یک زبان برنامه نویسی است که کارکرد و داشتن قابلیت اطمینان بیشتر از آسان بودن آن تمرکز دارد. یعنی ایجاد توسعه در سولانا بسیار دشوار تر از اتریوم است. به همین دلیل دپ های ایجاد شده بر روی سولانا بسیار قابل اطمینان تر هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *