بیت کوین یک شبکه اجماعی است که یک تبادل مالی کاملا دیجیتال را امکان پذیر می کند. این اولین شبکه غیر متمرکز پرداخت از طریق نظیر به نظیر (P2P   (است که توسط کاربران خود و بدون هیچ مرجع مرکزی یا واسطه تامین می شود. از دید کاربران ، بیت کوین تقریباً شبیه پول نقد در بستر اینترنت است. علاوه بر این بیت کوین را می توان برترین شیوه ساماندهی سه گانه موجود به حساب آورد.

 

سازنده بیت کوین کیست؟

بیت کوین نخستین پیاده سازی طرح مفهومی به نام “رمز ارز” است که برای اولین بار در سال 1998 توسط وی دای در لیست ایمیل سایفرپانک ها  تعریف شده و ایده شکل جدیدی از پول را پیشنهاد می کند که به جای استفاده از یک مرجع مرکزی از رمزنگاری برای کنترل معاملات خود استفاده می کند. اولین مشخصات و طرح مفهومی بیت کوین در سال 2009 در یک فهرست ایمیلی رمزنگاری شده توسط ساتوشی ناکاموتو منتشر شد. ساتوشی در پایان سال 2010 بدون اینکه اطلاعات زیادی در مورد هویت خود افشا نماید ، پروژه را رها کرد. از آن زمان این شبکه ملی با توسعه دهندگان زیادی که روی بیت کوین کار می کنند با نرخ رشد صعودی مواجه شده است.

ناشناخته بودن هویت ساتوشی عمدتا نگرانی های غیر معقولی را ایجاد می کند ، که بسیاری از این موارد مربوط به برداشت اشتباه در مورد ساختار اوپن سورس بیت کوین است. پروتکل و نرم افزار بیت کوین به صورت علنی منتشر می شود و هر توسعه دهنده ای در هر نقطه ای از جهان می تواند کد ها را کنترل یا ورژن اصلاح شده نرم افزار بیت کوین را تولید کند. دقیقا مانند توسعه دهندگان کنونی ، تأثیر ساتوشی محدود به تغییراتی بود که توسط دیگران ایجاد شد و نه کنترل ساختار بیت کوین. پس میتوان نتیجه گرفت امروزه هویت سازنده بیت کوین احتمالاً به اندازه هویت فردی که اولین بار کاغذ را اختراع کرده فاقد اهمیت است.

 

چه کسی بیت کوین را کنترل می کند ؟

عملا هیچ شخصی مالک شبکه بیت کوین نیست ، دقیقا مانند اینکه  هیچ کسی صاحب فناوری ایمیل نیست. بیت کوین توسط همه کاربرانش در اقصی نقاط جهان کنترل می شود. در حالی که توسعه دهندگان در حال به روز رسانی نرم افزارها هستند ، نمی توانند پروتکل بیت کوین را مجبور به تغییر کنند زیرا تمامی کاربران در انتخاب نوع  و ورژن نرم افزار خود آزاد هستند. تمامی کاربران باید از نرم افزاری منطبق با قوانین استفاده کنند. بیت کوین فقط با یک توافق کامل در بین تمامی کاربران به درستی کار خواهد کرد. بنابراین ، تمامی کاربران و توسعه دهندگان با انگیزه ای قوی برای محافظت از این رویه اتفاق نظر دارند.

در این راستا برای کسب اطلاعات یا  آموزش ترید با کارشناسان ما همراه باشید .

بیت کوین چگونه کار می کند؟

از نظر کاربران ، بیت کوین چیزی بیش از یک اپلیکیشن موبایل یا یک نرم افزار رایانه ای نیست که امکاناتی مشابه کیف پول دیجیتال را فراهم می کند و به کاربر امکان پرداخت و دریافت رمز ارز بیت کوین را می دهد.

در پشت صحنه ، شبکه بیت کوین داارای یک دفتر کل جامع موسوم به “زنجیره بلاک” است. این دفتر کل شامل تمامی تراکنش هایی است که تا این لحظه  پردازش شده است و به نرم افزار کاربر اجازه می دهد تا صحت هر تراکنش را راستی آزمایی کند. پشتوانه هر تراکنش از طریق امضای دیجیتالی مرتبط با فرستنده ، محافظت می شود و به تمامی کاربران این امکان را می دهد تا بر ارسال بیت کوین ها از نشانی های خود، کنترل کامل را داشته باشند. علاوه  بر این، هر کسی می تواند با استفاده از توان محاسباتی سخت افزار هایی که ویژه این کار است (ماینر ها) ، تراکنش های این شبکه را پردازش کرده و برای این انجام این سرویس، بیت کوین هایی را هم به عنوان جایزه دریافت کند. به اینکار اصطلاحاً  استخراج یا ماینیگ می گویند.

 

روش ‌های به ‌دست آوردن بیت کوین

1- بیت‌کوین‌ها غالباَ از راه استخراج  یا ماینیگ که همان فرایند پردازش تراکنش‌های شبکه بیت‌کوین است، بدست می آید. این روش نیازمند داشتن رایانه‌ها و سخت‌افزارهای قدرتمند و با توان پردازش بالاست.

2- خرید از صرافی‌ های ارز دیجیتال

3- بعضی از سایت‌های بخت ‌آزمایی و قرعه کشی ، به کاربران خود بیت‌کوین جایزه می دهند.

4- همچنین می‌ توان با ارائه کالا یا خدمات به عنوان دستمزد یا حق الزحمه بیت کوین دریافت کرد.

امنیت شبکه ی بیت کوین

 

اصلی ترین فاکتوری که شفافیت این ساختار را حفظ کرده فاکتور متن‌باز بودن این شبکه می باشد، همچنین قانون هایی در این شبکه اعمال می شود که به نظارت کامل تمام تراکنش‌ها در این شبکه کمک می کند.

جبعه های شیشه‌ای را در نظر گرفته که تنها فقط یک در کوچک برای واریز پول و همچنین یک کلید برای برداشت پول هستند ، در هر لحظه قادر خواهید بود وجه نقدی را به این جعبه صندوق مانند واریز کنید اما برای دریافت وجه نقد بایستی به کلید دسترسی داشته باشید؛ هر کدام از این جعبه ها مثالی برای حساب بیت‌کوینی هستند.

این جعبه ها در یک تالار شیشه‌ای بزرگ قرار داده شده اند (شبیه به شبکه‌ی بیت‌کوین) که هر شخصی از خارج این تالار امکان دیدن حساب اشخاص و همچنین میزان موجودی آن‌ها را دارد.

اکنون برای انجام یک معامله در این شبکه، شخص نخست بایستی وارد این تالار شود، با کلید اختصاصی خود جعبه خود را باز کرده و وجه نقد مد نظر را برداشته و آن را به جعبه ی دیگر منتقل کند ، این تراکنش توسط هر فرد ثالث دیگری در خارج از این تالار قابل مشاهده می باشد چرا که صندوق ها و تالار همگی شفاف و شیشه ای هستند و به همین علت هیچ‌گونه کلاه‌برداری در معاملات و تبادلات سیستم امکان پذیر نیست.

همانطور که قبلا اشاره شد در این ساختار تمام معاملات ، شبکه و حساب کاربران قابل مشاهده است و تنها فیلد مخفی نام صاحب حساب می‌باشد، بر عکس شبکه بانکی عادی که در آن نام صاحب حساب معلوم است در شبکه بیت‌کوین هر حساب دارای یک شناسه دیجیتالی ناشناس انحصاری می‌باشد، که این شناسه منحصرا در اختیار دارنده حساب است ، بنابراین افزون بر حفظ شفافیت شبکه ، حریم شخصی کاربران نیز حفظ می‌شود، اگرچه ناشناس بودن افراد می‌تواند باعث ایجاد بستری برای تراکنش‌های غیر قانونی شود.

منشا بیت کوین

 

شبکه بیت کوین کاملا مستقل و غیر متمرکز و غیر وابسته به هیچ حکومتی می‌باشد که در عمل بر خلاف ارز های کاغذی ، بیت‌کوین‌ها به وسیله خود کاربران به وجود آمده و در واقع (استخراج می‌ گردند.

این بستر دارای ساختار رمزنگاری و الگوریتم‌ های ریاضی پیچیده ‌ای هست که هر کاربری با پردازش این مسائل ریاضی قادر است مقداری بیت‌کوین را به عنوان کارمزد دریافت (ماینینگ) کند، اما باید توجه داشت که این مسائل به حدی پیچیده می باشند که با سخت افزار های معمولی قابل پردازش نخواهند بود، اگر تصمیم به استخراج بیت‌کوین دارید نخست باید یک کامپیوتر با سخت‌افزار قدرتمند تهیه نمایید، میزان دقیق انرژی لازم برای استخراج یک واحد بیت‌کوین میزان ثابتی نیست و به وسیله شبکه به میزانی تعیین می گردد که بیت‌کوین‌های موجود با شیب ثابتی افزایش یابد، هم اکنون ریت افزایش این واحد بیست وپنج عدد در ده دقیقه است، که این مقدار معمولا هر چهار سال یکبار به یک دوم  در حال کاهش است، این پروسه تا وقتی که تعداد بیت‌کوین‌های موجود  عدد بیست و یک میلیون بشود تکرار می‌شود، در سال 2140 همگی بیت‌کوین‌های موجود مایین خواهند شد و سپس بعد از آن تعداد بیت‌کوین ‌های در چرخه تبادل برای همیشه ثابت خواهند ماند.

کاربرد بیت کوین ها

همانطور که هر شخصی به وسیله ارز های عادی قادر است در کشور‌های بخصوصی اقدام به خرید و فروش کند، به وسیله بیت کوین نیز قادر است  همین کار را انجام دهدو از به این دلیل که قیمت بیت‌کوین در برابر سایر ارز ها همواره در حال نوسان و تغییر می باشد ، امکان بهره برداری از بیت کوین برای مقاصد سرمایه گذاری نیز وجود دارد.

کسب درآمد و بیت کوین

بیت‌کوین مشهور ترین ارز دیجیتالی است که اسم آن، این روزها مدام تکرار می شود و وب سایت‌های زیادی ادعا دارند که در قبال انجام فعالیت‌هایی به شما بیت‌کوین به صورت رایگان می‌دهند، اما این قضیه تا چه میزان حقیقت دارد؟ آیا ممکن است که بدون انجام هیچ کاری بیت کوین رایگان دریافت کرد ؟

جواب این پرسش هم می تواند مثبت باشد و هم منفی!

هر شخص می تواند به وسیله سایت یا اپلیکیشن های بخصوصی بیت‌کوین رایگان دریافت کند اما این میزان از بیت کوین به قدری ناچیز است که در واقع برای جمع‌آوری یک واحد بیت‌کوین باید چندین هزار سال صرف کرد که عملا بی فایده و بدون صرفه اقتصادی است!

وب سایت زیادی وجود دارند که به وسیله قرعه‌کشی، نمایش تبلیغات یا انجام یک کار خاص به میزانی ساتوشی (مقیاس جز بیت‌کوین) پرداخت می کنند ، اما همانگونه  که بیان شد این میزان بسیار ناچیز است، البته اگر خوش شانس باشید و در تله سایت یا برنامه‌های اسکم (Scam) گرفتار نشوید.

اسکم (Scam) چیست؟

اسکم یا کلاهبرداری اینترنتی روشی از کلاه‌برداری می‌ باشد که در آن شخص بزهدیده بخاطر دریافت پول فعالیت بخصوصی را انجام یا در یک سایت خاص عضو می شود ، ولی در نهایت هیچ پولی را دریافت نکرده و بلکه حتی ممکن است به وسیله سرقت اطلاعات حساب بانکی اش متضرر نیز شده و دارایی خود را از دست بدهد.

ارتباط اسکم با بیت کوین

وب سایت‌هایی با وعده‌ی پرداخت بیت کوین رایگان افراد را به انجام فعالیت‌هایی بخصوصی تشویق می‌کنند، به طور مثال :

تعدادی تبلیغات را مشاهده کنید.

روی ایکن خاصی کلیک کرده و وارد وب سایت بخصوصی بشوید.

در جایی اقدام به گذاشتن کامنت کرده یا مطلبی را لایک نمایید.

از صفحات گوناگون سایتشان بازدید کرده یا در قرعه‌کشی شرکت نمایید.

و…

در حالی که اکثر این وب سایت ها کلاهبردار هستند و پس از انجام این اقدامات هیچ را دریافت نمی کنید ، هم اکنون ماینینگ فرآیندی بسیار پر هزینه و سخت است، پس غیر ممکن است که این کلاهبرداران بیت‌کوینی که به این سختی استخراج می شود را به رایگان به ما پرداخت کنند !

 

شیوه استخراج بیت کوین

بیت‌کوین‌ها به وسیه  تحلیل و پردازش بلوک های بلاک‌چین استخراج می گردند، در واقع با هر تراکنش در شبکه بیت‌کوین زنجیره‌ی بلوکی پردازش شده و میزان آن تغییر می یابد ، این تحلیل به وسیله همه رایانه های  موجود در این بستر انجام می گردد و هر رایانه سهم بخصوصی در این پردازش ایفا می کند.

مکان هایی به اسم استخر ماینینگ وجود دارد که اشخاص گوناگون توان پردازشی سیستم های رایانه ای خود را در آن محل به اشتراک می گذارند و بعد از استخراج هر بلوک، هر یک با توجه به میزان پردازشی که صرف کرده اند سهمی از بیت کوین استخراج شده دریافت می کنند.

ولی به چه صورت امکان دسترسی به این فرایند وجود دارد:

به علت بنیان الگوریتم‌های لازم در بلاکچین، عموما پردازش‌های این شبکه به وسیله سخت افزار های کارت‌های گرافیک انجام می گردد، با استفاده از اپلیکیشن اختصاصی برای اینکار شما نیز قادر خواهید بود به راحتی به یک استخر اتصال یافته شده و اقدام به ماینینگ بیت‌کوین نمایید ، ولی باید گفت که در زمان فعلی چنین کاری به دشواری ممکن است.

همانگونه که قبلا بیان شد برای استخراج بیت‌کوین‌ها احتیاج به کارت گرافیک می باشد، سخت افزاری شبیه دستگاه زیر:

سخت افزاری که در عکس فوق می بینید بیت کوین ریگ نام داشته و از شش کارت گرافیک و یک مین برد تشکیل شده است، به وسیله چنین سخت افزاری قادر خواهید بود به میزان هش ریت قابل قبولی دست پیدا کنید ، اما با تحقیق درباره هزینه‌ی این سخت افزار ها به راحتی می توان متوجه شد که که علت سختی استخراج بیت‌کوین در حال حاضر چیست ؟  افزون بر  هزینه‌ی سنگین سیستم های مورد نیاز، هزینه سنگین مصرف برق و علاوه بر همه اینا گرما و استهلاک این سخت افزار ها را باید در نظر گرفت.

 

آیا رایانه های معمولی امکان استخراج بیت کوین را دارند ؟

در عمل جواب این پرسش منفی می باشد ، امکان استفاده از کارت گرافیک عادی رایانه های عادی برا استخراج بیت کوین وجود دارد ولی با توجه به سختی بالای شبکه انجام این فرآیند به وسیله رایانه های عادی هزاران سال طول خواهد کشید چرا که سیستم های خانگی توان پردازش حجم تراکنش های بلاکچین را ندارند.

از سوی دیگر ماینینگ بیت‌کوین فشار زیادی به رایانه وارد آورده و عموما کارت‌های گرافیکی که برای این موضوغ بهره برداری می شوند بخاطر استهلاک بالا در مدت زمان کمی سوخته و غیر قابل استفاده می گردند. پس مایینگ بیت‌کوین به وسیله یک رایانه خانگی هرگز توجیه اقتصادی نداشته و ندارد.

فقط در حالتی که دارایی کافی در اختیار داشته باشید امکان بهره برداری از سخت افزار های مخصوص به این کار را دارید، هزینه‌ی این سخت افزار ها عموما در حدود هزار تا سه هزار دلار می باشد، که با همه این تفاسیر و توجه به هزینه‌ی مصرف برق و استهلاک سخت افزار صرفه‌ی اقتصادی زیادی ماینر ندارد.

 

شیوه کسب بیت کوین

هم اکنون بهترین شیوه کسب بیت‌کوین خریدن آن می باشد ، ولیریسک ان نیز بالا است ، هر فرد می تواند هر میزانی بیت کوین برای خود بخرد، و در کیف دیجیتال خود پس‌انداز کرده و فقط امیدوار باشد که در سال های آینده ارزش آن افزایش بیابد ، که البته این کار حقیقتا ریسک بالایی دارد و ممکن است که به هر علتی ارزش این رمز ارز شدیدا کاهش یافته و همه سرمایه‌ شخص از بین برود.

توصیه‌ی همه فعالان این بازار این است که در هر دوره مالی با توجه به میزان دارایی خود بخشی از آن را رمز ارز تهیه کرده و ولی هدف اصلی شما نباید سرمایه‌گذاری بزرگی باشد ، بلکه فقط از لحاظ سرگرمی و قبول ریسک به این قضیه نگاه کرده به صورتی که اگر کاهش شدیدی در قیمت این ارز اتفاق افتاد دچار مشکلات نشوید، راه دیگر تهیه سبدی از  ارزهای مختلف مانند بیت‌کوین، بیت‌کوین کش، اتریوم و… است که باعث می شود ریسک سرمایه گذاری به شدت کاهش یابد.

شاید افرادی  باشند که با سرمایه‌گذاری روی بیت‌کوین به سودی نجومی رسیده اند ولی در طرف دیگر اشخاص زیادی هم که به دلیل صرف تمام دارایی های خود بر روی رمز ارز ها دچار ضرر های سنگینی شدند و عمده سرمایه خود را از دست دادند نیز وجود دارند.