فیبوناچی ریتریسمنت یک اصطلاح مهم در روش تحلیل تکنیکال می باشد که تمرکز خود را به نقاط حمایت و مقاومت معطوف می‌کند. سطوح فیبوناچی ریتریسمنت از خط های افقی برای شناسایی مکان سطوح حمایت و مقاومت بهره می برد. هر یک از سطوح با یک ضریب درصد بخصوص مرتبط می باشد. این ضرایب درصدی مشخص می کنند که قیمت نسبت به روند قبلی چه میزان اصلاح شده است. سطح های فیبوناچی ریتریسمنت این درصدها می باشند:

23.6% –  38.2%-  61.8%- 78.6%

پنجاه درصد هم با وجود اینکه به طور رسمی نسبت فیبوناچی حساب نمی‌شود ولی از آن استفاده می‌شود. این شاخص از این نظر مطلوب می باشد که می توان آن را بین هر موقعیت قیمت عمده ترسیم کرد؛ به طور مثال یک پایین و بالا را و بعد شاخص سطوح بین آن دو موقعیت را ایجاد می‌کند. در صورتی که 10 واحد به قیمت اضافه گردد و بعد 2.6% واحد نزول کند، می گوییم 23.6% ریتریس یا اصلاح رخ داده است؛ که یک ضریب فیبوناچی می باشد. اعداد فیبوناچی در همه جای طبیعت حضور داشته و به همین علت است که خیلی از فعالین اقتصادی عقیده دارند که این ضرایب در مارکت های مالی هم دارای اهمیت می باشند.

نکته های مهم

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آموزش ترید با کارشناسان همراه باشید.

فرمول‌های سطوح فیبوناچی ریتریسمنت

هیچ فرمولی برای خود اندیکاتور وجود ندارد. اگر قیمت از 10واحد به 15واحد تغییر کند و این دو نقطه ای باشند که برای رسم اندیکاتور ریتریسمنت استفاده می شود، پس سطح 23.6% در 13.82 اتفاق می افتد:

15 – (5 x 0.236)) = 13.82

و سطح پنجاه درصد در قیمت 12.50 رخ می دهد:

(15 –(5 x 0.5)) = 12.50

سطوح فیبوناچی ریتریسمنت به چه صورت محاسبه می شود؟

سطوح ریتریسمنت احتیاجی به محاسبه کردن ندارند. این سطوح درصد هایی از محدوده قیمت‌های انتخاب شده می باشند. منشا این اعداد از نسبت طلایی معروف می باشد.

اگر دنباله‌ای عددی با 0 و 1 شروع کنیم و هر عدد به عدد قبل از خودش اضافه کنیم ، به دنباله عددی: 0-1-1- 2-3-5-8-13-21-34-55- 89- 144- 233-377-610-987… می رسیم.

سطح های ریتریسمنت همگی از این دنباله اعداد منشا گرفته اند.

سطوح فیبوناچی ریتریسمنت به ما چه می‌گویند؟

از سطوح فیبوناچی ریتریسمنت تعیین نقطه ورود، حدود توقف ضرر یا هدف گذاری قیمتی استفاده می گردد.

سطوح فیبوناچی در مورد های دیگر تحلیل تکنیکال هم کاربردی می باشد. مثلا، بهره برداری از این سطوح در الگوی گارتلی و مفهوم امواج الیوت. پس از یک روند  افزایشی یا کاهشی شارپی قیمت، زمانی که قیمت اصلاح می گردد (اصلاح قیمت اجتناب ناپذیر است)، به وسیله این سطوح می توانیم بفهمیم که اصلاح در نقاط نزدیک به سطوح فیبوناچی عکس می شوند. سطوح ریتریسمنت قیمت‌های ثابتی می باشند که بر عکس مووینگ اوریج‌ها تغییری نخواهند داشت. ساختار ثابت سطوح قیمت، شناسایی سریع و آسان آنها را امکان پذیر می کند. این ویژگی به تریدر ها این امکان را می‌دهد تا زمان بررسی سطح قیمت، هوشمندانه تر روند قیمت را پیش‌بینی کنند .

سطوح ریتریسمنت و محدودیت ها

با وجود اینکه سطوح ریتریسمنت نواحی مقاومت و حمایت را نشان می دهند اما هیچ ضمانتی وجود ندارد که روند قیمتی دقیقا مطابق پیش بینی رفتار کند. برای همین است که نشانه های دیگری هم برای تایید استفاده می شود. نظریه دیگری در نقد این سطوح وجود دارد که بیان می دارد که تعداد سطوح فیبوناچی زیاد است و خواه نا خواه قیمت بالاخره در نزدیکی یکی از آن سطوح معکوس می شود .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *