مارجین، لوریج یا در معنای دیگر اهرم یکی از ابزارهای کاربردی بازار های مالی می باشد که به تریدر این امکان را می دهد که با بهره گیری از آن بیش از حجم موجود سرمایه ی در اختیار اقدام به معامله کند. در معاملات CFD این ابزار قابل استفاده می باشد. سوال مهم این است که چگونه امکان دارد یک تریدر بیشتر از حجم سرمایه خود در قادر به معامله باشد ؟

در حقیقت مارجین (Margin)را می توان مدلی از یک نوع وام از سوی کارگزار به معامله‌گر محسوب کرد. معمولا تریدر برای خرید یک اتومبیل 200 میلیونی الزاما به 200 میلیون موجودی نیاز دارد  ولی با استفاده از مارجین شرایط متفاوت است.

اگر شخصی 100 میلیون سرمایه اولیه در اختیار داشته باشد و قصد معامله با این مبلغ را دارد ؛ کارگزاری اعتباری به او تخصیص می دهد که قادر است تا مبلغ پانصد میلیون معامله کند. رقمی معادل 5 برابر سرمایه اولیه شخص. اکنون این شخص این قدرت را دارد تا در بازار با توان بیشتری اقدام به معامله کند.

معاملات مارجین و معاملات عادی چه تفاوتی هایی دارند؟

در حالت معمول اگر تریدری یک سهم یا یک اوراق بهادار را در مارکت های مالی خریداری کند، مالک آن کالای خریداری شده می باشد. چرا که معادل ارزش آن کالا یا سهام را پرداخت کرده است و از بابت ثمن آن  به طرف معاملع بدهکار نمی باشد. ولی در ابزار مارجین به علت اینکه تریدر برای انجام معامله اقدام به دریافت مدلی از وام کرده است، پس در ازای معامله ی آن دارایی بدهکار می باشد. پس مالکیت نیز به از برای او نیست. مانند هر مدل تسهیلاتی که دریافت می کنید، مارجین را  نیز باید در پایان معامله تسویه نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آموزش ترید با کارشناسان همراه باشید.

در حقیقت در ابزار مارجین، تریدر فقط ارزش دارایی را معامله می کند و مالک آن نمی باشد. این مدل معاملات به معاملات CFD نیز شهرت دارد. به علت این‌که شخص مالک دارایی مورد معامله قرار گرفته نمی باشد پس مشمول مالیات بر معامله نیز نمی باشد.

سود

هر مقدار که از مارجین بیشتری در معامله بهره ببریم در مقایسه با شرایط بدون مارجین، سود بیشتری نیز کسب خواهیم کرد. مثالا اگر حجم معاملات یک تریدر را 4 برابر افزایش دهیم، میزان سود نیز چهار برابر می گردد. پس می توان نتیجه گرفت که مارجین قادر است سودآوری را افزایش دهد.

استفاده مارجین یا اهرم به همان میزان که می‌تواند خوب و جذاب ظاهر شود، قادر است خطرناک نیز بوده و باعث از بین رفتن کل سرمایه تریدر گردد.

ضرر و مفهوم کال مارجین

ولی از سوی دیگر اگر دچار ضرر شویم چه اتفاقی می افتد ؟ و کارگزار بر اساس چه پشتوانه ای این اعتبار را در اختیار تریدر قرار می‌دهد؟ ضمانت کننده چنین وامی، سرمایه اولیه شخص در مارکت می باشد. به معنای ساده تر این وام در صورتی در اختیار تریدر قرار می گیرد که میزان ضرر فعلی  او از میزان سرمایه اولیه اش بیشتر نگردد. به مفهوم دیگر اگر ضررهای تریدر از میزان سرمایه اولیه اش بیشتر شود، کارگزار کل موجودی تریدر را در ازای تسویه میزان ضرر و بدهی شما بلوکه و برداشت می کند. این وضعیت راکال مارجین یا لیکویید شدن حساب می نامند.

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از این اهرم در عین جذابیت و کارایی می‌تواند خطرناک بوده و باعث نابودی کل سرمایه فرد گردد.

بهره

مارجین مورد استفاده سرمایه گذار در معاملات از سوی تامین‌کننده‌های نقدینگی مانند بانک ‌ها و موسسات اعتباری تامین می گردد. یعنی در ازای وامی که تریدر دریافت می کند، کارگزار برای تامین نقدینگی مورد نیاز مارجین، با تامین‌کننده‌ها قراردادی موازی منعقد می‌کند تا از مقدار دارایی مورد نیاز را برای معاملات را تامین کند. تامین‌کننده‌های نقدینگی نیز به مانند همه سرمایه گذاران مالی در ازای این‌کار بهره دریافت می‌کنند که اصولا بر عهده شخصی می باشد که از ابزار مارجین استفاده می کند.به همین علت تریدر در ازای استفاده از مارجین، می بایست بهره بانکی آن را نیز بپردازد.

سررسید

در معاملات با ابزار مارجین وعده ی سررسید وجود نداشته و تریدر تا هر زمان که نیاز داشته باشد قادر است با پرداخت بهره، امکان معامله خود را فراهم کند. البته توجه به میزام ضرر در معاملاتت ضروری است. اگر حجم ضرر به اندازه موجودی اولیه برسد و همچنان نیاز باشد که امکان معامله را باز بماند،  باید اقدام به  افزایش موجودی اولیه نمود.

مزایای مارجین

معایب مارجین

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *