DAG به معنای گراف جهت دار غیر مدور می باشد که از عبارت Directed Acyclic Graph مخفف شده است. دگ را می توان به عنوان یک تکنولوژی نسل جدید فناوری دفتر کل توزیع دانست که امروزه در بازار های رمز ارز مورد استفاده قرار می گیرد.از مهم ترین ویژگی های این تکنولوژی ، ارائه راه حل های مناسب جهت رفع مشکلات مربوط به مقیاس پذیری می باشد. که همانطور که در مقالات گذشته اشاره کردیم مشکل مقیاس پذیری از مهم ترین دغدغه های موجود بر سر راه بسیاری از رمز ارز ها که از بلاکچین بهره می برد، می باشد.

DAG چیست؟

دگ در واقع نوعی دیگر از ساختار های داده است. اگر بخواهیم برای دگ تصوری داشته باشیم ، آن را می توان به یک بانک اطلاعاتی تشبیه کرد که قسمت های مختلف اطلاعات را به یکدیگر متصل می کند. گراف جهت دار غیر مدور در واقع یک اصطلاح ذخیره سازی می باشد .

DAG ها از نظر ساختاری از کره ها و خطوطی برای اتصال تشکیل شده اند. کلمه جهت دار در این اصطلاح به معنی این است که تنها به یک جهت می تواند هدایت شود و کلمه غیر مدور به معنی این است که چرخه ای در این فرآیند وجود ندارد. یعنی اگر از نقطه ای شروع شود دیگر به آن نقطه باز نمی گردد.

از این ساختار معمولا برای مدل سازی داده ها استفاده می شود. از دگ در زمینه های علمی برای مشاهده و تعیین رابطه بین متغییر ها و نحوه تاثیر آنها بر یکدیگر نیز استفاده می شود. به طور مثال پزشکان از دگ برای بررسی تغذیه ، روند خواب و علائم جسمی استفاده می کنند تا به وسیله آن بتوانند ارتباط بین آنها و تاثیرات آنها را مشاهده کنند.

برای آموزش ترید با کارشناسان سایت اکو رویال همراه باشید .

DAG چگونه کار می‌کند؟

در دگ نیازی به بلوک نیست و همانند بلاکچین نیازی به استخراج جهت تداوم شبکه وجود ندارد و در رمز نگاری هایی که بر دگ مبتنی هستند، هر کره وظیفه نشان دادن تراکنش را دارد. در این تکنولوژی دیگر تراکنش ها بر روی بلوک ها تجمع نمی کنند و هر تراکنشی روی دیگری ایجاد می شود. البته در دگ باید یک عملیات اثبات کار انجام شود به این صورت که پس ارسال تراکنش توسط یک نود، باید تراکنش قبلی تائید و ثبت شود. این کار باعث می شود تراکنش های قبلی اعتبار پیدا کنند و پایداری شبکه تضمین شود. پس در دگ هر تراکنش جدیدی که اتفاق می افتد بعد از تراکنش های قبلی قرار می گیرد.

اما در برخی دیگر از سیستم ها که بر پایه DAG عمل می کنند ، الگوریتمی ایجاد می شود. در این الگوریتم مشخص می شود که هر تراکنش جدید دقیقا بعد از کدام تراکنش تائید شده قرار می گیرد. معمولا رشته ای در این الگوریتم انتخاب می شوند که دارای تائید بیشتر و طویل تر هستند. با بلاکچین ،می توان به راحتی از خطر دوبار خرج کردن محافظت کرد. به این معنی که وجه ها در یک بلاک نمی توانند دو بار خرج شوند. نود ها به راحتی می توانند هر تلاشی را که منجر به معاملات متضاد می شود را شناسایی و و آن را رد کنند. دگ ها نیز این چنین مکانیسمی برخوردار هستند اما به این صورت که از عملیات استخراجی که در بلاکچین ها مرسوم است استفاده نمی شود. در این شبکه پس از تائید تراکنش های قدیمی توسط گره ها ، کل فرایندی که به اولین تراکنش باز می گردد مورد بازبینی قرار می گیرد. تا از اعتبار فرستنده مطمئن شوند. در شبکه دگ امکان چند مسیری وجود دارد که نیاز به تصحیح آن می باشد.

 

مزایا

از مزایای دگ می توان به عدم محدودیت در زمان بلوک ها اشاره کرد که در شبکه هر کاربری می تواند تراکنش های خود را در هر زمانی که دوست دارد پردازش کند. هیچ گونه محدودیتی در تعداد تراکنش ها وجود ندارد. البته به این شرط که تراکنش های قدیمی مورد تائید قرار بگیرند.

دگ ها از الگوریتم اجماع PoW استفاده نمی کنند. پس مانند سایر رمز ارز ها نیستند که برای تامین امنیت شبکه بلاکچین خود نیاز به استخراج دارند.

دگ ها این قابلیت را دارند که می توانند تعداد تراکنش های بیشتری را نسبت به شبکه های قدیمی پردازش کنند.

با پیشرفت دگ این امید وجود دارد که با بالاترین بازدهی وکم ترین هزینه تراکنش ها انجام شوند. یعنی کاربران می توانند هزینه های کوچک را بدون کارمزد بالا ارسال کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *